Terhi Majasalmi: Totuus taloudestasi

Kirsi ja himoshoppaajat -tv-ohjelmasta tuttu Terhi Majasalmi on varallisuusvalmentaja, yrittäjä ja sijoittaja, jonka Totuus taloudestasi -kirja pyrkii siirtämään televisiosta tuttuja oppeja entistä suuremmalle yleisölle. Totuus taloudestasi toimiikin hyvänä herättelijänä omaan talouteen. Se keskittyy kulkemaan lukijan kanssa läpi erilaisia strategioita, jotka auttavat kerryttämään vaurautta esimerkiksi sijoittamisen, säästämisen ja joskus jopa vain oman ajattelumaailman haastamisen kautta. Työkaluja on tarjolla kaikille riippuen siitä, minkälaisena haluaa oman taloudellisen tulevaisuutensa nähdä.

Vaikka henkilökohtaisen talouden hallinnasta on kirjoitettu valtava määrä kirjallisuutta, on niitä esimerkiksi asuntosijoittamisesta tai oman talouden seurannasta vaikea löytää suomeksi. Samoin kirjan perehtyminen vaurastumisen psykologiaan antaa sellaista näkökulmaa, mitä suomenkielisessä sijoituskirjallisuudessa harvoin näkee. Englanninkielistä alan kirjallisuutta lukevalle ei Majasalmi juuri tarjoa mitään uutta. Kirjan vahvuuksina ovat kuitenkin sen suorasukaisuus ja konkreettinen lähestymistapa, jolloin lukijalla ei tarvitse olla mitään ennakkotietoja kirjan käsittelemistä aiheista. Totuus taloudestasi opettaa luomaan henkilökohtaisen tulo- ja taselaskelman, jonka pohjalta oman talouden seuranta helpottuu. Sen lisäksi kirjassa käydään läpi mm. sitä, kuinka omaa osaamista tulisi voida myydä paremmin ja kuinka luoda itselleen useampia tulonlähteitä. Kaikki kirjan ”tehtävät” tehtyään lukijalla pitäisi olla jonkinlainen käsitys omista vahvuuksistaan, tavoitteistaan ja suunnitelmistaan. Totuus taloudestasi jakautuu kuitenkin niin moneen eri osioon, että jokainen teema jää pintaraapaisuksi. Punainen lanka on kuitenkin helppo löytää ja kirja tarjoaakin mielestäni useillekin tarpeellista herättelyä siihen, kuinka raha-asiat eivät ole sattuman summa, vaan jokainen voi itse vaikuttaa teoillaan ja asenteillaan omaan kassavirtaansa.

Majasalmi on kerryttänyt henkilökohtaista omaisuuttaan erityisesti asuntosijoittamisen kautta. Tämä näkyykin kirjassa siten, että asuntosijoittamiseen keskittynyt luku loistaa paljon muita osioita kirkkaammin. Siitä aiheesta olisin mielelläni lukenut enemmänkin, mutta koska kirja keskittyy niin moneen sijoittamisen muotoon kerralla, ettei se ole mahdollista. Toivoisinkin, että Majasalmi kirjoittaisi kokemuksistaan asuntosijoittajana erillisen teoksen. Sen sijaan pörssisijoittamisen vinkit ovat paljon suppeampia ja keskittyvät paljon tekniseen analyysiin. Pörssisijoittaminen on niin paljon käsitelty aihe, että siitä löytää helposti kattavampaakin kirjallisuutta. Majasalmen kirjaa ei pidäkään ottaa minään varsinaisena sijoitusoppaana, vaan ennemminkin inspiraationa sijoittamisen aloittamiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *